Du får våde, men belønningen bare kan være en mere tilfredsstillende ride!
I overlevelse er ikke nok, forfatter Seth Godin siger ændring er det “nye normal”. Snarere end at tænke arbejde som en serie af stabil gange afbrudt af øjeblikke af forandring, Godin siger vi “må nu erkende arbejde som konstant forandring, med kun lejlighedsvise øjeblikke af stabilitet.”
For mange af os dette meget tanke rører en nervøs angst og en fornøjelig spænding. Selv om vi er bange, vi higer efter ændring: mulighed for at prøve noget nyt, at bygge på hvad vi ved, for at strække vores professionelle muskler.
Så hvordan vi beskæftige sig med frygten, ændre at karriere hest i midt-stream og flytte ned udforskning karrierevej på en ny hingst?
Først må vi erkende vores frygt. De kan ikke være rationelt selv for os, men vi søger ikke vores rationelle tanker. Vi er på jagt efter de underliggende frygt, der opererer vi er fuldt ud klar over dem eller ej.
Prøv dette… Tag et stykke papir og skrive ned alle de grunde, du ikke kan eller vil ikke gøre en karriere forandring eller job flytter. Ikke holde tilbage. Hvad er din frygt, bekymringer, forbehold osv? Er de relateret til et tab af indkomst eller andres forventninger? Frygten for fiasko? Succes? Bliv ikke fanget i hvordan du skal føle eller at du kender en bekymring er ikke helt gyldig. Bare skrive dem. Tænk på dig selv som en forsker søger oplysninger i en ikke-fordømmende måde. Vi er simpelthen at observere os at reservere vores konklusioner til senere.
Som du studere din liste kan du nemt se, at bag de fleste af vores frygt er din modvilje mod at stole på din evne til at være i stand til, kreativ og opfindsom. Men en nærlæsning af din track record vil afsløre, at denne manglende tillid er ubegrundet. Efter alt, ikke har du opnået mange faglige og personlige mål? Ikke har din tilbageslag føre til en fornyet bestemmelse? Til en beriget oplevelse? Til en mere godt afrundet professionel outlook?
Nu tage et kig på listen igen. Læse hver frygt eller bekymring langsomt og spørg dig selv, hvor jeg i alt eller intet, altid eller aldrig, sort eller hvid tænkning? Er dine tanker behæftet med ekstreme vilkår som… Hvis jeg skifter job vil jeg være brød. Hvis jeg tager færre penge vil min familie hade mig. Hvis jeg ændrer karriere mine forældre vil gå amok. Hvis jeg forfølge en ny karriere vil min uddannelse og erfaring blive til intet. Hvis jeg gør det forkerte valg, jeg vil aldrig komme.
Disse udsagn er virkelig sandt? Kan du kender til en kendsgerning, at hvis du laver en professionel flytte noget forfærdeligt vil ske? Mens din værste anelser kunne ske, hvor sandsynligt er de til at opstå, hvis du har tillid til din post opfindsomhed og kreativt? Du har måske hørt, at frygt er en forkortelse for falske forventninger der vises reel. Vores frygt er generelt forankret i det perspektiv at værst vil helt sikkert ske. Jo hvis vi virkelig forstår de sande odds ville vi gå frem med langt mindre angst.
Kort sagt, coach dig selv for at være ærlig omkring din irrationelle tanker. Navngiv din frygt. Anmeld dem og lede til misforståelser i dem. Hvor er du i en alt eller intet perspektiv? Må ikke dømme dig selv for at have irrationelle tanker. Anerkende dem. når de sker, og minde dig selv, at sådanne tanker kun rejse os op når vi lade som om, vi ikke har dem!
Når vi bliver klar over vores frygt, vi bliver mere fleksibel og villig til at krydse den legendariske stream med en ny hest. De følgende syv trin vil holde dig overskrævs den livlige og livlig karriere steed, selv når tingene er ujævn og uforudsigelige.
1. penge er ikke alt. Forvent ikke at tage en lønnedgang, især hvis du har overførbare færdigheder. Men hvis du accepterer en lavere løn, Sørg for det er en retfærdig udveksling til en mere givende karriere. Vær forsigtig her. Nogle gange bliver vi fanget i hvordan det vil se ud for andre, hvis vi tager en lønnedgang og hvad siger det om os? Husk kun du kan vurdere, om en lønnedgang er det værd.
2. Kend din passion. Når du tro mod din mission, oplever du fred og stabilitet. Når du ignorerer sandheden, oplever du disharmoni, ubeslutsomhed og tvivl. Arbejde på at nå mål, der er kompatible med din passion. Håber at din opfindsomhed og kreativitet vil gøre ting til at ske.
3. det er dit liv. Nære venner og familiemedlemmer kan have problemer med envisioning du i en anden karriere. Udvid dit netværk; gøre en indsats for at møde nye mennesker. Deltage i faglige arrangementer, Deltag en brancheorganisation eller opfylde andre jobsøgende online. Husk, hvad vil du? Hvis du kender svaret, vil din personlige magt hjælpe dig med at opnå dine mål.
4. hop ofte. Risikovillighed bliver lettere med praksis. Start med små risici i daglige aktiviteter. Tænk på en risiko, du ønsker at tage. Hvad ville du få fra at tage det? Hvad er skræmmende om det? Hvad er det værste der kunne ske, hvis det viste sig dårligt? Hvis værst skete, hvad ville du gøre? Hvad kan du gøre for at minimere dette? Hvilke oplysninger vil gøre det mindre risikabelt? Hvis du brød risikoen i små skridt, hvad ville det første skridt være? Hvornår kan du tage det?
5. få kreative. Blive involveret i aktiviteter, relationer, fritidsinteresser og åndelige/fællesskabsaktiviteter. Med dette nye fokus kan du selv opdage, du nyder det utilfredsstillende job nu, at du har en mere afbalanceret perspektiv.
6. må ikke give. Karriere er ikke lineær – det er mere som en spiral. I gennemsnit, det tager fire år at skifte karriere, ifølge Herminia Ibarra, forfatter til arbejder identitet: utraditionel strategier for genopfinde din karriere. Det er en proces med trial and error-du vil sandsynligvis stå over for et par skuffelser og fiaskoer.
7. være en cheerleader. Som du går igennem en karriere overgang, kan entusiasme hjælpe dig med de udfordringer og overvinde forhindringerne. Når du er networking eller job jagt, kan din entusiasme ofte overvinde forbeholdene potentielle arbejdsgivere kan have om din karriere forandring.